Γιάννης Ισιδώρου, Ονειροκρίτης για το μέλλον της διακυβέρνησης

Ζάρι

Αν ονειρευτείς ζάρια, θα πρέπει επειγόντως να ετοιμαστείς για πολιορκία. Εκτίμησε τα αποθέματά  σου και ανεφοδιάσου κατάλληλα το συντομότερο.
Αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν και προβλήματα που εκκρεμούν να λυθούν δίχως καθυστέρηση.
Επιδίωξε την ενότητα μέσα στις γραμμές σου.  Το ζάρι επισημαίνει την πιθανότητα ομόλογες υποθέσεις να είναι και αμοιβαίως επικουρούμενες (αν και λογικά δεν χρειάζεται να είναι).

Δύο γυναίκες έπαιζαν ζάρια στο κέντρο του κύκλου που είχε δημιουργήσει ένα πλήθος από άντρες θεατές. Στα δεξιά της η κάθε μια είχε έναν μεγάλο γυάλινο κάδο με καπάκι, γεμάτο με ιπτάμενα έντομα: τζιτζίκια, πεταλούδες κάθε λογής, αλογάκια της Παναγίας, σκόρους, σκαθάρια, σφήκες, χρυσόμυγες, μύγες, μέλισσες και ακρίδες.
Σε κάθε ζαριά μία από τις δύο, η χαμένη, άνοιγε το καπάκι, έβαζε το χέρι της και με προσοχή γράπωνε ένα και το έχωνε στην παλάμη της άλλης, που κι αυτή με τη σειρά της άνοιγε το δικό της καπάκι και το έβαζε μέσα. Ένα όλο και πιο σκοτεινό συναίσθημα άρχισε να με κατακλύζει σε κάθε ζαριά.

About frmk poetry

Φάρμακο | Εξαμηνιαίο περιοδικό για την διερεύνηση του ποιητικού φαινομένου Κυκλοφορεί! Στα βιβλιοπωλεία και σε επιλεγμένους χώρους τέχνης δύο φορες τον χρόνο.

Discover more from [φρμκ]

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading