για το [φρμκ]

Το [φρμκ] κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και σε επιλεγμένους χώρους τέχνης δύο φορές το χρόνο.
Φάρμακο:  Ποίηση, Θεωρία, Εικαστικά

To [φρμκ] συντονίζουν επιμελούνται και εκδίδουν εικαστικοί και ποιητές.

Το Φάρμακο, γιατρειά και δηλητήριο του λόγου και των εικόνων, συντίθεται πάνω στη βάση ενός διαλόγου μεταξύ ποιητών, θεωρητικών και εικαστικών, ο οποίος είναι ενεργός με ποικίλους τρόπους, ιδιωτικούς ή δημόσιους, επί σειρά ετών. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που συγκροτείται από ένα ανοιχτό και διαρκώς ανανεούμενο δίκτυο. Το δίκτυο δεν είναι μία συγκρότηση τα μέλη της οποίας υπακούν σε έναν κοινό κώδικα, είναι όμως ένα είδος συλλογικότητας που αρθρώνει με την ίδια την ύπαρξή του έναν πολιτικό λόγο. Η ανάγκη συγκρότησης του δικτύου επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι τα έργα και οι σκέψεις που τα γεννούν δεν είναι προϊόν ατόμων απομονωμένων, αλλά μάλλον αποτέλεσμα κοινωνικών διεργασιών και κυκλοφορίας πολλών και συχνά αντικρουόμενων αντιλήψεων.

 Αυτές τις αντιλήψεις και τα έργα που είναι απόρροιά τους θέλει να ανιχνεύσει το ΦΡΜΚ, στη σύγχρονη ποιητική και εικαστική παραγωγή στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας έργα αιχμής, χωρίς τη φιλοδοξία του χαρτογράφου, αλλά με την ανάγκη του πεζοπόρου που χρειάζεται έδαφος για να προχωρήσει. Ο θεωρητικός λόγος, εγχώριος και διεθνής, και οι μεταφράσεις καθιερωμένων αλλά και άγνωστων ή αποσιωπημένων ποιητών από πολλές γλώσσες συμβάλλουν στη διάνοιξη αυτού του πεδίου.
 Θεωρώντας την τέχνη ως ενιαίο πεδίο, το ΦΡΜΚ περιλαμβάνει ένα τμήμα αμιγώς εικαστικό, που δεν θα λειτουργεί διακοσμητικά ή περιγραφικά, αλλά σαν μια αυτόνομη έντυπη έκθεση. Το περιοδικό θα δημοσιεύει επίσης κείμενα που διερευνούν τη σχέση του λόγου με την εικόνα, την καλλιτεχνική πρόθεση, και τους όρους της ποιητικής στις ποικίλες και πολύτροπες εκφάνσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης που διαμορφώνει τη φυσιογνωμία του καιρού μας.

 

Διεύθυνση ΄Εκδοσης: Κατερίνα Ηλιοπούλου
Ομάδα βασικών συνεργατών του περιοδικού: Βασίλης Αμανατίδης, Ορφέας Απέργης, Φοίβη Γιαννίση, Ελένη Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Γιάννα Μπούκοβα, Θοδωρής Χιώτης.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Ισιδώρου

Σελιδοποίηση: Έλση Γκαλιάτα
Τυπογραφική Διόρθωση: Δημήτρης Αλεξάκης

Κεντρική Διάθεση-Διανομή
Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ζαλόγγου 6, 10678 Αθήνα
τηλ.: 210 380 0520

Εκτύπωση – Βιβλιοδεσία: Εργαστήρι γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων ΣύνΘΕΣΗ
Κιάφας 3 και Ακαδημίας, 10678, Αθήνα

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Εκδόσεις ΦΡΜΚ Ιθάκης 24, 11257, Αθήνα
Eπικοινωνία: frmkpoetry@gmail.com

Advertisements

Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s